Amazon zaplatil za ex-moderátory Top Gearu horentní sumu

Trojce moderátorů Clarkson, Hammond a Maye | foto: Amazon

Sedněte si, protože teď vám vyrazíme dech částkou, kterou Amazon zaplatil za moderátorské trio bývalého Top Gearu a první epizody nového seriálu.

Amazon to myslí zřejmě vážně. Naše obavy z toho, že nový pořad nebude moci dosáhnout takových kvalit jako pod křídly nejrespektovanější televize světa, tedy BBC, jsou zmírněny. Zaplatit za trojici moderátorů a jejich bývalého producenta Top Gearu takovou sumu, je dosti nevídané.

Prosperující Amazon má očividně peněz dostatek. Nezalekne se ani vysoké investice do oblasti, v které teprve začíná. Její online televize Amazon Prime totiž stojí téměř na samém začátku. I tak vytáhl Amazon „z kapsy“ 250 milionů dolarů, v přepočtu neuvěřitelných 6,3 miliardy korun.

Za tuto sumu koupil moderátorskou trojku a postavil rozpočet na tři roky a přibližně 36 epizod. Pokud tedy dobře počítáme, jedna epizoda má rozpočet kolem 150-170 milionů korun. To je daleko více, než u BBC. Můžeme tedy očekávat monstrózní rozměry blbostí, humoru a akce. My se na nový „Top Gear“ těšíme, a co vy?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy