VIDEO: Extravagantní DS Devine navštívil Londýn

Avantgardní DS Divine v ulicích Londýna | foto: youtube.com

Mlaďoučká automobilka DS se snaží, seč jí síly ,dokázat, že to s úmyslem dostat se do segmentu luxusních vozů myslí opravdu vážně. Nyní si pro nás připravila propagační video s koncepčním vozem Divine, který křižuje ulice Londýna.

DS je na světové poměry stále dosti mladá automobilka. Byla založena Citroenem jako jeho luxusní odnož. Jedná se tedy o stejný tah, který podnikl Nissan s Infinity nebo Toyota s Lexusem.

Probojovat se s prakticky novou značkou mezi zaběhlé konkurenty v silně germanizovaném segmentu luxusních vozů jistě nebude snadný úkol. DS proto nejprve cílí na segment luxusních kompaktů. K těm má Citroen samozřejmě jako vyhlášený výrobce hatchbacků nejblíže. O tomto záměru nás DS přesvědčilo již na loňském autosalonu v Paříži, kde představil svůj nový koncept s názvem Divine.

Divine je poháněný benzínovým motorem 1,6 litru s výkonem 270 koní. Koncept Divine je pro DS opravdu velice cenný a patří mezi hlavní vystavované modely na každé akci, které se DS účastní. Naposledy se tak stalo v Goodwoodu na Festivalu rychlosti. Odtud následně putovalo do Londýna, kde bylo pořízeno množství jeho nových fotografií i propagační video, které můžete zhlédnout pod tímto článkem. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy