Mercedes-Benz GLC Coupe - počítačový návrh velmi blízký realitě

Mercedes-Benz GLC Coupe | foto: RM Design

Mercedes-Benz GLC Coupe, to je další chystaný přírůstek do modelové nabídky Mercedesu a nyní jej tu máme na počítačově vytvořené vizi od návrháře Remco Design.

Jedná se vlastně o opožděnou odpověď na BMW X4, která nebude v prodeji dřív než začátkem roku 2016. Už dnes se ale můžeme podívat na jeho velmi možnou podobu, ke kterým přispěla i dřívější špionážní videa a a snímky. Mercedes-Benz totiž již několik měsíců testuje prototypy, což znamená, že je dost pravděpodobné, že se nám GLE Coupe ukáže již brzy.

Mercedes-Benz GLC Coupe | foto: RM Design

Verze Coupe bude v podstatě shodná s aktuálním GLC, oproti němu však nabídne šikmou linii střechy směrem vzad. Tato změna sníží světlou výšku vzadu a to si zřejmě vybere svou daň na kapacitě kufru, která v normálním GLC nabídne objem 580 litrů, se sklopenými zadními sedadly pak až 1600 litrů.

Mercedes také už dříve oznámil, že GLC Coupe bude představeno hned po zahájení výroby faceliftovaného SUV se jménem GL. Toho se dočkáme ještě před koncem tohoto roku, takže se dá předpokládat, že GLC Coupe dorazí na trh opravdu počátkem roku 2016.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy