Konec výroby Land Roveru Defender se možná odsune! Co je důvodem?

Land Rover Defender | foto: jaguar land rover

Mysleli jste si, že koncem letošního roku dojde k definitivnímu konci výroby populárního Land Roveru Defender? Pokud ano, pak se možná budete divit následující zprávě.

Britská média totiž včera oznámila, že Land Rover by se mohl rozhodnout, aby legendární Defender zůstal ve výrobě ještě nějakou dobu. Může za to hlavně fakt, že poptávka po něm je stále vysoká a LR si samozřejmě nechce ujít zisk, který by z prodejů dalších kusů mohl mít.

Původně mělo dojít k jeho ukončení výroby letos v prosinci, jenže teď to vypadá, že se tak zřejmě nestane. Výrobce eviduje stále takové množství poptávky, že výroba v továrně Solihull by mohla být prodloužena nejméně do konce února 2016.

Stojí za to zmínit, že Land Rover se možná rozhodne vyrábět jeho nástupce, ačkoliv to už nebude nikdy tak drsný vůz, jak ho dnes známe. Land Rover navíc zatím neoznámil, kde bude případně postaven, některé zprávy ovšem naznačující, že by tomu mohlo být v Maďarsku nebo Polsku.

Dále také nezapomeňme, že koncern JLR podepsal smlouvu se společností Magna Steyr, s jejíž spoluprací bude stavět nespecifikované modely ve Štýrském Hradci v Rakousku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy