Dočkáme se "normálních" aut od Koenigseggu?

Současným trendem je, že automobilky vyrábějící průměrné vozy zakládají nové značky, které se zaměřují na prémiové vozy. Švédský Koenigsegg k tomuto trendu přistupuje ale zcela opačně.

Koenigsegg je švédský výrobce hypersportů. Tato malá automobilka byla založena roku 1994 dvacetijednaletým Christianem von Koenigsegg. Ročně sjede z výrobní linky v městečku Alngelholm jen několik málo vozů.

To je ale fakt, který by Koenigsegg rád změnil. Christian von Koenigsegg v nedávném rozhovoru pro CarThrotle totiž uvedl, že by Koenigsegg vedle extrémních hypersportů začal vyrábět i „normální“ auta.

Koenigsegg je totiž na předních pozicích ve vývoji a inovaci nových technologií. Majitel této švédská automobilky uvedl, že by byl velice rád, kdyby mohli tyto technologie využívat i normální lidé.

Také uvádí, že značka Koenigsegg by se měla dále věnovat stavbě extrémních supersportů. O stavbu „normálních“ aut by se měla starat nová odštěpená značka, která by pracovala pod hlavičkou Koenigseggu.

Okamžitě se vyrojilo mnoho spekulací, jestli se Koenigsegg pokusí založit vlastní značku nebo převezme značku již zavedenou. Také se začalo opět mluvit o pokusu Koenigseggu z roku 2009, kdy se velice bujaře mluvilo o převzetí krachující automobilky Saab.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy