Jedinečné Lamborghini Concept S jde do aukce!

Lamborghini Concept S | foto: Lamborghini

Válí se vám doma zcela zbytečných 75 milionů korun a rádi byste si pořídili nějaké jedinečné auto na letní projížďky? V jedné New Yorské aukční síni bude již brzy v dražbě vůz přesně pro vás.

Lamborghini je od jak živa známé pro své bláznivé koncepty. Za všechny tyto bláznivé koncepty mluví například studie Egoista, která si vzala inspiraci u bojových stíhacích letounů. My se ale nyní budeme bavit           o jiném konceptu a to od italského výrobce supersportů. Konkrétně se jedná o Lamborghini Concept S.

Tento koncepční vůz je postavený na základě Lamborghini Gallardo. Vůz navrhl designer Luc Donckerwolke a svou premiéru si odbyl v roce 2005, krátce po představení samotného Gallarda. V útrobách tohoto roadsteru    s děleným čelním sklem se skrývá pětilitrový motor V10.

Na světě existují pouze dva kusy této studie. První z nich je pouze nepojízdný model, který je uložen v muzeu Lamborghini. Druhý je ale plně funkční a nyní je na prodej. Jeho soukromý majitel se ho rozhodl prodat.   K aukci dojde již 18. listopadu. Odhaduje se, že by se jeho cena mohla vyšplhat až k neuvěřitelným třem milionům dolarů ( 75 000 000,- Kč).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy