Moderní reinkarnace Alfy Romeo GTV, má šanci na výrobu?

Nákres nové Alfy Romeo GTV | foto: Automedia

V posledních dnech se internetu pohybuje bezpočet zpráv o novém modelu Giulia, který se ukázal jak v ostré verzi QV, tak i v obyčejném provedení. Dnes tu však máme aktualitu týkající se sportovního kupé GTV.

 

Samotná automobilka zatím neřekla ani slovo o tom, že by měla v plánu nabízet novou generaci populární Alfy GTV, ale i to nezastavilo zahraniční zdroj Automedia v tom, aby ukázalo její možnou novodobou podobu. Automobil dostal tvary podobné modelu 4C, k čemuž se přidal i současný stylingový jazyk Alfy Romeo.

Pro připomenutí, poslední generace Alfy Romeo GTV byla vyřazena z nabídky v roce 2004 a  ve výrobním programu jí nahradila Brera. I ta tehdy nabízela otevřenou verzi Spider ale v roce 2010 nastal její konec. Nové GTV by v případě výroby pravděpodobně obdrželo 1,75-litrový benzínový turbo 4-válec, který by nabídl něco kolem 237 koní a 350 Nm.

Nicméně zatím berte novodobou Alfu GTV jako čirou spekulaci, protože výrobce nyní usilovně dolaďuje sedan Giulia a taktéž pracuje i na prvním SUV v historii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy