VIDEO - 10 věcí, které jste nevěděli o Pagani Huyara

O supersportu Pagani Huyra toho víme spoustu. Známe hodnoty její maximální rychlosti, výkon motoru a tak dále. Najde se ale mnoho zajímavostí a faktů, které už tolik známé nejsou. Právě ty nám shrnuje následující video.

 Pagani je nízkoprodukční automobilka založena roku 1992 v italském městě San Cesario. Tato firma je známá hlavně pro své nekompromisní supersportovní automobily, které se tváří, jako by snad ani nepocházely z planety Země. Sama za sebe mluví například Zonda, jejíž produkce připomíná nekonečný příběh. Vždy, když už je oznámen konec její produkce, objeví se další „už opravdu poslední“ speciální edice.

Zonda ale není vůz, o kterém chci nyní mluvit. Tím je totiž její nástupce – Huyara. Toto jméno, která snad nikdo na světě neumí vyslovit správně je odvozeno od jména latinskoamerického boha větru. Tento název k tomuto vozu patří jako žádný jiný. Huyara je totiž poháněna šestilitrovým motorem V12 se dvěma turby a výkonem 730 koní. Díky této „skromné“ porci dokáže Huyra uhánět rychlostí 372 km/h.

To jsou ale všechno informace, které všichni dávno známe. Přeci jen je Huyara mezi námi již od roku 2012. Víte ale například k čemu slouží „kolečko“ na sedadlech? Ne, opravdu se nejedná o systém chlazení vašeho rozkroku. Díky následujícímu videu se můžete dozvědět to a devět dalších zajímavostí o Hyuaře, které jen tak někdo neví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy