Nový zástupce značky Renault dostal sportovní kabát, o co se jedná?

Renault Talisman RS | foto: X-Tomi design

Pár dní zpět měl premiéru nový zástupce francouzské značky Renault, který nahrazuje již dosluhující model Laguna. Nyní jej tu máme ve sportovní verzi RS, která vypadá náramně.

Řeč je o modelu Talisman, který díky maďarskému designérovi X-Tomi Design dostal spoustu atraktivních sportovních prvků. Na jednom vytvořeném snímku tak můžeme vidět nový sedan s oranžovým lakem karoserie, jenž nabízí i agresivnější přední nárazník, snížený podvozek a nebo černě lakované detaily.

Jak tomu tak bývá, celkové dílo je povedené, ale automobilka o něm zatím nechce ani slyšet. Aby také ne, dnešní doba je zaměřena na úspory a novinka má reprezentovat luxus a kvalitu, nikoliv rychlost, na to tady máme menší Megane a Clio RS. Trendem je i tzv. dowsizing, takže pod kapotou bychom stejně mohli očekávat maximálně turbem nadopovaný benzínový motor o objemu 1.6 litru.

V úvahu připadá maximálně příchod verze s výkonným naftovým motorem, třeba po vzoru aktuálního Peugeotu 508 2.2 HDI, který v nejvyšší výbavě nese označení GT a nabízí výkon lehce přes 200 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy