Honda vytvořila světový rekord ve spotřebě paliva

Honda Civic Tourer | foto: Archiv AutoRoad.cz

Honda se pokusila světu ukázat, že udávaná spotřeba paliva není zas tolik zcestná informace. Stačí vědět jak jezdit šetrně a i v běžném provozu můžete značně ušetřit.

Posledních pár let spolu vede většina zavedených automobilek tichou válku ve spotřebě paliva. V tomto klání si nyní připsala japonská Honda značný úspěch.

Honda vytvořila nový rekord v úspoře paliva, který bude zapsán do Guinessovy knihy rekordů GUINNESS WORLD RECORD. Na trase dlouhé 13 498 kilometrů, procházející 24 zeměmi EU se podařilo dosáhnout průměrné spotřeby 2,82 litrů na 100 kilometrů. Cesta trvala celých 25 dní. Za volantem vozu Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC, se střídali dva zaměstnanci oddělení výzkumu a vývoje Honda. Konkrétně to byl Fergal McGrath a Julian Warren, kteří si dali za cíl předvést úžasnou úspornost modelu Tourer v praktickém provozu.

Během celého trvání trasy byli řidiči nuceni pouze devět krát zastavit pro doplnění paliva. Na každou plnou nádrž vůz ujel průměrně 1 500 km. Za celou cestu tak bylo natankováno palivo zhruba za 645€, což je v přepočtu na českou měnu zhruba 18 000,- Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy