Manuální převodovky jsou v ohrožení, alespoň dle šéfa divize M Sport

Divize M Sport patřící značce BMW vydala nové prohlášení, ve kterém se uvádí nelichotivá informace o manuálních převodovkách.

Zpráva se vyjadřuje hlavně k ostrým modelům s logem M, u kterých v dohledné době najdeme v podstatě jen automatickou převodovku. A co stojí za tímto důvodem? V rozhovoru pro magazín Autocar se rozpovídal šéf divize Frank van Meel, který řekl: "manuální převodovka bude nakonec úplně vyřazena z nabídky, protože stále víc majitelů požaduje automat". Dvouspojkové automatické převodovky jsou navíc rychlejší a umožňují nižší spotřebu paliva a emise.

Zatím se o konci manuálních převodovek jen mluví, ale "budoucnost nevypadá dobře." Ve stejném rozhovoru van Meel dále řekl, že výkon 600 koní je v současnosti maximální možná hranice, u které ještě lze použít klasický manuál.  Nad rámec tohoto prahu by to už bylo pravděpodobně přes hranice a řidič pak nedovede využít plný potenciál výkonu tak, jako mu to umožní automat.

Poslední část zprávy tudíž pravděpodobně znamená, že příští generace M5 dostane výkon okolo 600 koní, ale rozhodně u nej nenajdeme klasický manuál. nýbrž jen automat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy