Mercedes třídy G se navzdory Evropské Únii bude dál vyrábět

Mercedes se nebojí Bruselských úředníků, dokud budou zákazníci Mercedes třídy G kupovat, bude ho vyrábět, předpisům a limitům navzdory.

Skvělá zpráva pro opravdové fanoušky kultovního „Géčka“, Mercedes se jeho existence nevzdá a hodlá bojovat proti mašinérii Evropské legislativy. Stále je pro něj G-Class důležitý a stále se najde mnoho zákazníků, kteří prahnou po hranatém, velkém, trochu nesmyslném offroadu s třícípou hvězdou na masce.

Šéf SUV divize, který v Mercedesu pracuje již léta, Wolf-Dieter Kurz řekl, že chtějí udržet třídu G pro své zákazníky. Nechtějí jim servírovat náhražku tohoto kultovního modelu, ale přesně to na co jsou zvyklí. Sám si je ale vědom, že to vůbec nebude lehká cesta. Evropská legislativa je neúprosná a boj s Bruselem bude těžší, než si kdo vůbec myslí.

Jedná se především o předpisy týkající se bezpečnosti, emisí nebo celkového dopadu na životní prostředí. Mercedes ale nechce hodit flintu do žita jako Land Rover s Defenderem, a chce třídu G upravit tak, aby přísnými regulemi prošla.

My Mercedesu držíme palce. Jejich odvaha a odhodlání udržet kultovní offroad ve výrobě je obdivuhodná.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy