Nová generace Citroënu C5 se možná nebude prodávat v Evropě

Vedení francouzské značky Citroën v tomto týdnu vydalo nové prohlášení, které některé z vás asi moc nepotěší. Nová generace sedanu C5 se totiž možná vůbec nebude prodávat v Evropě.

 

Nová C5ka je sice ve vývoji ale zatím se počítá jen s prodejem na trhu v Číně. Evropská budoucnost sedanu střední velikosti je však hodně nejistá, protože Citroën neví jistě, jestli by se jej zde ještě vyplatilo prodávat. Nová C5 musí představovat životaschopný obchodní produkt, zejména s přihlédnutím k vozům v D-segmentu, protože dnes frčí hlavně vozy kategorie crossover a SUV.

Už dříve také Citroën prohlásil, že přestane nabízet hydropneumatické odpružení podvozku Hydractive, které i dnes nabízí současná generace modelu C5. Koncern PSA proto začal pracovat na novém " sofistikovaném"odpružení, ale další podrobnosti si zatím výrobce nechává pro sebe.

Termín, kdy se objeví nová generace C5, výrobce ještě oficiálně neřekl,  ale s největší pravděpodobností se tak stane během příštích dvou let. Přihlédnout se totiž musí k tomu, že současná generace je v prodeji už od roku 2008.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy