VIDEO - Hypersporty od Koenigseggu Regera a One:1 bok po boku

Koenigsegg Regera je nejvýkonější vůz, který kdy vzešel ze Švédska | foto: Koenigsegg

Jen málo kdy se poštěstí, aby mohl člověk vidět dva supersporty v celkové hodnotě převyšující 100 milionů korun bok po boku. V Goodwoodu se o to postaral švédský Koenigsegg se svou Regerou a One:1

Švédský výrobce hypersportovních automobilů Koenigsess prožívá několik posledních měsíců velice úspěšně. Nedávno se mu například podařilo usídlit se na trůně pro vůz, který dokázal za nejkratší časový úsek dosáhnout rychlosti 300 km/h a zabrzdit zpět na nulu. Konkrétně se jednalo o zběsilých 17 vteřin. Více se o tomto rekordu můžete dočíst v našem předešlém článku.

Obrovským úspěchem bylo také představení hyperspotu s výkonem vodíkové pumy – Regery. V následujícím odkazu si můžete prohlédnout tento úctyhodný stroj na snímcích v naší galerii. V dalším článku se můžete pokochat novým a zcela revolučním řešením zavěšení zadního křídla, které využívá právě Regera.

Všichni fanoušci této švédské „továrny na sny“ byli jistě plni očekávání, jakou lahůdku si pro ně automobilka připraví na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. A že to doopravdy lahůdka byla. Bok po boku se totiž v Goodwoodu předvedli oba zmíněné hypersporty. V následujícím videu tak můžete vidět na jednom záběru stroje v hodnotě přesahující 4 miliony dolarů (za současného kurzu to činí 100 milionů korun).

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy