Acura NSX se stane oficiální safety carem na Pikes Peak

Acuře NSX to v barvách safety caru neskutečně sluší. | foto: Acura

Nová Acura NSX je bezesporu úžasný vůz. Nyní si navíc střihne i významnou roli v průběhu legendárního závodu do vrchu na horu Pikes Peak.

Již za několik dní, konkrétně 28. června, proběhne v americkém státě Colorado slavný závod do vrchu na horu Pikes Peak. Na tuto veledůležitou událost se celý rok připravují soukromé tými i automobilky,které si brousí zuby na nové světové rekordy. Ovšem to by byl článek pro jiný zpravodajský server.

To co nás zajímá je vůz, který se zhostí úlohy safety caru po celý průběh tohoto slavného závodu. Tím je nová generace hybridního supersportu Acura NSX.

Při plnění tohoto úkolu je pravděpodobné, že vůz bude muset několikrát zdolat všech 156 zatáček na trati dlouhé 20 km. K tomu mu bude dopomáhat dvojitě přeplňovaný motor V6, dvouspojková, devítistupňová převodovka a trojice elektromotorů. To jsou ale informace, které jsou jistě všem příznivcům tohoto legendárního modelu dávno známy.

Podél trati Acura rozmístila 24 kamer, pro zachycení jízdy tohoto supersportu. Ty budou vůz zachycovat v celých 360 stupních a výsledné fotografie a videa budou sdíleny na web pomocí sociálních sítí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy