Na Nürburgringu platí až do konce roku nový zákaz, dotkne se všech automobilek

Nürburgring | foto: Archiv AutoRoad.cz

Vedení trati Nürburgring se rozhodlo vydat zákaz do konce letošního roku zajíždět rychlostní rekordy. To znamená, že všechny automobilky zde nebudou moci měřit to, jak rychlé jsou jejich modely.

Důvodem pro tento zákaz je fatální nehoda během závodu z mistrovství VLN Endurance, ve kterém po nehodě Nissanu GT-R zemřel jeden divák. Hned několik dní po havárii bylo v místě zvané Flugplatz ustanoveno rychlostní omezení. Od té doby se v hlavách vedení slavného okruhu zrodil další plán, který se dotkne všech výrobců.

Na rovince Döttinger Höhe mohou závodní stroje jezdit maximálně 250 km/h a v zatáčce Antoniusbüche pro změnu nejvýše 200 km/h. Aby bylo vše dodržováno, je vše monitorováno přes systém GPS. Vedení dráhy vše komentuje tím, že zákaz bude přezkoumán na konci roku, ale minimálně do konce letoška zde nebude možné měřit čas na jedno kolo.

Asi největší smůlu má výrobce Koenigsegg, který se zde chystal pokořit nový rekord s modelem One:1. Díky zákazu se mu to však minimálně do ledna roku 2016 nepodaří.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy