VIDEO - Koenigsegg pokořil světový rekord ve zrychlení z 0-300-0 km/h

V roce 2011 si s Argerou R vyjel Koenigsegg rekord ve zrychlení z 0 na 300 km/h a zpět na nulu. Letos tento rekord překonal jiný vůz tohoto švédského výrobce, a to sice One:1

Když Christian von Koenigsegg zakládal v roce 1994 svou vlastní automobilku, asi se mu ani nesnilo o tom, čeho všeho jednou dosáhne. Vozy Koenigsegg patří mezi to nejexklusivnější zboží na trhu. A co víc, i přes to, že se jedná o poměrně malou automobilku, dokáže se svými vozy zdárně kokuravat pojmům jako je Ferrari, Lamborghini nebo dokonce i Bugatti.

Nyní tento švédský výrobce dosáhl na další cennou trofej. Super sport One:1 totiž stanovil nový světový rekord ve zrychlení z 0 na 300 km/h a opět na nulu. Vlastně se tomu tak stalo již podruhé. V roce 2011 totiž rekord ve stejné disciplíně získal vůz Agera R s časem 21,19 sekundy.

8. června 2015 se ale za volant vozu One:1 posadil testovací jezdec Koengiseggu, Robert Serwanski, a na trati v Ängelholmu stanovil novou hodnotu tohoto rekordu na 17,95 sekundy.

Za povšimnutí určitě i stojí fakt, že řidič se během této rekordní jízdy takřka nedotýkal volantu. To jen ukazeju, jak neuvěřitelně stabilní dokáže One:1 být i při takové akceleraci a ještě náročnější deceleraci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy