Legendární Porsche 911 Turbo patřící Stevu McQeenovi je na prodej

FOTO: Legendární Porsche 911 Turbo první generace patřící Stevu McQeenovi | foto: Mecum

Americká aukční síň Mecum nabídne 13. srpna 2015 jedinečné Porsche 911 Turbo první generace, ve kterém se v minulém století proháněl legendární herec Steve McQeen.

Pokud se na trhu objeví Porsche 911 Turbo první generace, je to vždy mezi sběrateli veteránů velký poprask. Vůz byl známý především pro snahu zavraždit svého řidiče při každé vhodné příležitosti. Zvládnout tuto výkonnou bestii, to si žádalo opravdové řidičské umění a možná právě proto je tento vůz milovaný i nenáviděný zároveň.

Tak jako tak je velice ceněný mezi sběrateli. O to více jestli ho vlastnil známý majitel. A právě jeden takový bude dražen již 13. srpna ve známe americké aukční síni Mecum. Jeho majitel nebyl nikdo jiný, než světově proslulý hrdina stříbrného plátna minulého století – Steve McQeen.

Vůz sjel z výrobní linky roku 1976 a je naprosto jedinečný. Byl totiž vyroben speciálně dle přání slavného herce. Pokud tedy vlastníte pár milionů dolarů navíc a chtěli byste svou garáž vyzdobit něčím jedinečným, máte zde skvělou příležitost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy