Lamborghini Huracan je v reálné spotřebě paliva mnohem úspornější

Pár dnů zpět provedla světová organizace pro měření spotřeby reálný test Lamborghini Huracan a výsledkem jsou hodnoty, které leckoho překvapí a potěší.

Standardem totiž bývá, že testované automobily jsou v reálnu víc nenažrané a papírové údaje jsou jen scifi. To však neplatí o italském supersportu, který je mnohem úspornější než oficiální údaje. Podle testu si Huracan s motorem o objemu 5,2 litru V10 motor a výkonu 610 koní řekne v průměru jen o 13,2 l / 100 km.

To ve výsledu znamená, že výsledná spotřeba je o 11 procent lepší než kolik uvádí oficiální údaj výrobce - 14,7 l / 100 km. Organizace se zaměřila na širokou škálu vozidel a to i s pomocí magazínu Motor Trend. Výsledkem je, že italský supersport porazil ve spotřebě modely jako jsou Chevrolet Camaro ZL1, Mercedes-Benz ML63 AMG, Cadillac Escalade a nebo Range Rover V6 Supercharged.

"Vysoce výkonné vozy jsou navrženy tak, aby byly lehké a efektivní, takže se mnohy udávaná spotřeba vztahuje k plnému výkonu," vysvětluje Nick Molden, generální ředitel organizace. "Tyto vozy jsou navrženy tak, aby dostaly co nejvíce z každého litru paliva, a tak není příliš překvapivé, že některé z nich jsou schopny jezdit i celkem úsporně, když se řidič snaží jet ekonomicky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy