Ford Focus Concept představen v Číně

Focus Concept | foto: Ford Motor Company

8. června na výstavě v čínském Pekingu (Auto China 2004) proběhlo odhalení zcela nového Fordu Focus Concept, což je patrně nejvíce očekávanou událostí, co se týká představení nových modelů letošního roku.

Nový Concept odhalil výkonný viceprezident pro oblast Asie, Pacifiku a Afriky ve Ford Motor Company, Mark Schulz. Schultz přiznal, že představení nového Focuse Conceptu zde v Číně představuje rostoucí zájem Fordu o dynamický a úspěšný čínský trh.

Čína a Pacifik je v současné době nejvíce rostoucím trhem s vozy, proto se středně velké automobilky ucházejí o přední místo na těchto trzích. Také tato prezentace nového Focuse v Pekingu je klíčovou pro budoucí prodej zde. Ford se snaží oslovit čínské zákazníky pro značku a nový model.

Vedle Focuse Ford představil Pekingu také značku Aston Martin, Jaguár, Land Rover a poprvé také Volvo.

A nyní k novému Focusu:

Jestliže současný Focus představoval revoluční přechod z modelu Escort k nové verzi, tak Focus Concept je ještě více povedenější a považován již teď za mistrovské dílo. Nový Concept je jednoznačně designově vycházející z Fordu a rozeznáme v něm Focuse, řekl Paul Gibbon, design manager Ford Asia Pacifik. Nový design je výsledkem přirozeného a jasného vývoje vozu.

Představená verze je první studií, ale již dnes je jasné, že to bude tahák příští sezony na trhu s novými vozy. Vypadá velmi atleticky, díky sníženému stropu a sportovně laděné zádi vozu je opticky delší než předchůdce. Více místa bude i uvnitř vozu.

Co se týká nových technologií, tak jen v kostce: Nový Concept disponuje světlomety s LED technologií. Tento vývoj probíhal ve spolupráci mezi Fordem a společností OSRAM. Nové světlomety svítí jasně a bíle. Světlo z lamp tvoří kruhový tvar, stejně tak jako u mlhovek.

Unikátní 19ti palcové pneumatiky demonstrují nadřazenost vozu na silnici, jak je tomu u tohoto modelu zvykem. Kola jsou vybaveny sedmi paprskovými disky.

Pro výstavy bude Ford dodávat vozy v safírově ledové barvě, která představuje něco jako metalickou stříbrnou. Prostě, Ford jde do budoucna stylově.

Foto: Ford Motor Company

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy