Nissan snižuje ceny svých vozů

Tříprocentní snížení daně z přidané hodnoty i sedmiprocentní pokles cla na automobily japonské..

výroby promítne Nissan ČR do svých prodejních cen v plné výši, takže si zákazníci mohou užít mimořádně výhodné nákupy. U vozů, jako je Nissan X-Trail, nebo Patrol GR, novopečení majitelé od května ušetří přes osmdesát tisíc korun, respektive téměř sto patnáct tisíc korun.

"Zvýhodnění vyplývající ze snížení daně patří zákazníkům. Nebudeme chytračit jako někteří konkurenti. Od prvního května tedy dáváme zákazníkům k dispozici veškeré peníze, které ušetříme na dani i clu," prohlásil president společnosti Nissan ČR Teruaki Nogiwa. "V dohledné době očekáváme značný tlak na vyrovnávání cen se sousedními zeměmi, protože zejména v Německu a Rakousku jsou ceny vozů významně vyšší. A tak chceme našim zákazníkům poskytnout dostatek prostoru k opravdu výhodnému nákupu dříve, než se ceny vydají vzhůru."

Ceny Nissanů se v České republice nezřítily o více než deset procent, jak by se možná na první pohled mohlo zdát po sečtení obou čísel - 3 % DPH a cla 7,1 %. Daň i clo se vždy připočítávají k výchozí ceně, takže faktické snížení konečné prodejní ceny pro zákazníky je o něco nižší. Jen devatenáctiprocentní DPH se projeví poklesem o 2,5 % a desetiprocentní clo poklesem o něco málo přes 5 %. Do cen nových vozů se ale i takové snížení promítlo velice citelně.

Zdroj: Nissan ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy