Cadillac XLR - nejsilnější dvoumístné kupé

XLR | foto: Cadillac

Po více než desetileté absenci dvoumístného sportovního vozu představil Cadillac novinku pro světový trh s názvem XLR.

Cadillac tak věnoval do třídy sportovních vozidel nové kupé, s plechovou rozkládací střechou a podvozkem orientovaným k vysokým rychlostem. Jeho styl se vrací ke konceptu Evoq, který v Americe odstartoval v roce 1999. Poslední model Cadillac dvoumístného sporťáku byl Allante, jenž se vyráběl v letech 1987 až 1993.

XLR je osazen novými 4.6 litrovými motory Northstar V-8 VVT (variable valve timing), které budou nejlehčí a nejsilnější v této třídě. Cadillac podporuje harmonii materiálů a technologie bez složitostí. Vše k pohodlí řidiče.

Mezi zvláštnosti, které najdeme v tomto voze můžeme začlenit radarem řízený tempomat (GM StabiliTrak – elektronický stabilizační systém). Dále pak magnetický kontrolní snímač, jenž za jízdy dohlíží na správnou funkci tlumičů.

Cadillac uvádí, že XLR má nejdelší podvozek, nejnižší výšku a nejsilnější motor v kategorii luxusních roadsterů. Do této třídy se nejčastěji řadí Jaguar XJ8, Lexus SC 430 a Mercedes-Benz SL500. XLR byl uveden na americký trh koncem loňského léta (2003).

Foto: Cadillac

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy