Kalos obdržel pět hvězdiček za bezpečnost

Osobní vůz Kalos vyráběný společností GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo) získal nejvyšší..

..možné hodnocení bezpečnosti v nárazových testech prováděných Americkým úřadem pro bezpečnost provozu na silnicích (NHTSA).
Podle výsledků testů získali čtyřdveřový sedan i pětidveřový hatchback Kalos (který se v USA prodává pod jménem Chevrolet Aveo) nejvyšší možné hodnocení – pět hvězdiček – za bezpečnost řidiče a spolujezdce při čelním nárazu.

NHTSA provádí testy nárazu všech vozidel prodávaných v USA podle standardů US NCAP (systém hodnocení nových automobilů, přísnější než jejich Evropský ekvivalent – Euro NCAP). Bezpečnost při čelním nárazu se testuje při rychlosti 56 km / h nárazem do pevné betonové bariéry. To odpovídá čelní srážce dvou vozidel jedoucích stejnou rychlostí.

Dr. Ki-joon Yu, viceprezident vývoje GM Daewoo a hlavní konstruktér GM Asia Pacific, řekl: "S výsledky testů jsme velmi spokojeni. Potvrzují to, co jsme už věděli – že Kalos patří do světové třídy bezpečných aut, a to i ve srovnání s auty mnohem většími."

Vynikající bezpečnost Kalose je možná díky maximálnímu využití vysokopevností oceli při konstrukci (je použita na více než 46 procentech karoserie), integraci moderních bezpečnostních prvků a prvnímu použití bočních airbagů Korejským výrobcem v tomto segmentu automobilů.

Zdroj: Autocentrum Hulváky

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy