Jaguar prodloužil novou vlajkovou loď XJ

XJ LWB | foto: Jaguar

Jaguar nedlouho po představení nové generace své vlajkové lodi, modelu XJ, odtajnil jeho verzi..

..s prodlouženým rozvorem a názvem XJ LWB, čili Long Wheel Base.

Prodloužený rozvor u nejluxusnějších limuzín je běžný u německých automobilek BMW, Mercedes Benz nebo Audi a u nás jej hojně využívají vládní ministři. Jaguar ovšem nezůstává pozadu a do prodeje nabídne prodloužený model XJ, který narostl do délky o 125 mm a o stejnou hodnotu se prodloužil rozvor vozu. Celková délka nového XJ LWB tak dosahuje hodnoty 5,22 m (BMW 760 Li – 5,17m; Mercedes Benz S long – 5,16m; Audi A8 L – 5,18 m).

Při prodloužení nového Jaguaru s hliníkovou karoserií nenarostla výrazně hmotnost vozu, výrobce udává zvýšení hmotnosti o 24 kg.

Na místě pro cestující vzadu může být vůz vybaven buďto klasickou lavicí nebo samostatnými dvěmi křesly s elektrickým ovládáním. Nechybí také takové lahůdky jako DVD přehrávač s obrazovkami v opěrkách předních sedadel, Mp3 přehrávač, čtyřzónová klimatizace a další výbava pro maximální pohodlí posádky.

Pod kapotou najdeme stejné motory jako u verze XJ, čili osmiválce o objemech 3,5 a 4,2 litru, silnější navíc v další verzi s kompresorem, jehož maximální točivý moment dosahuje hodnoty 553 Nm a Jaguar s ním zrychluje z 0 na 100 km/h za 5 sekund.

Verze XJ LWB bude od běžného Jaguaru XJ rozpoznatelná podle změněné mřížky chladiče a nového designu litých kol, ve standardní výbavě o rozměru 18 palců.

Foto: Jaguar

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy