Nová Octavia získala první ocenění

Octavia | foto: Škoda Auto

Jen několik týdnů po ženevské světové premiéře, získala nová Octavia první mezinárodní ocenění.

Patří jí titul „Auto roku v Srbsku a Černé Hoře“.


Titul „Nejlepší automobil roku 2004“ udělila Octavii v předvečer zahájení mezinárodního autosalonu v Bělehradě odborná jury, složená z domácích motoristických novinářů sdružených v organizaci „Auto Forum“. Škoda Octavia v anketě zvítězila před dalšími nominovanými vozy – VW Golf, Opel Astra, Fiat Panda a Peugeot 407.

Kromě tohoto ocenění získal cenu „Oskar prestiže“ i místní importér vozů Škoda, firma AČ Autočačak, jako nejúspěšnější dovozce automobilů v Srbsku a Černé Hoře.

Letošního mezinárodního autosalonu v Bělehradě se zúčastnilo přibližně sedm set vystavovatelů. Škoda Auto představila kromě Octavie nové generace a vozidel reprezentujících současný prodejní program, i studii Škoda Roomster.

Srbsko a Černá Hora patří mezi tradiční odběratele automobilů Škoda. Škoda byla první značkou, která po ukončení embarga v roce 1996 začala své vozy v Srbsku a Černé Hoře oficiálně prodávat. Od roku 1997 zaujímá Škoda Auto vedoucí místo v prodejní statistice dovážených vozů. V loňském roce bylo na místním trhu prodáno 2 550 vozů Škoda, čímž byl dosažen tržní podíl 11,31%. V Srbsku a Černé Hoře má značka kromě importéra i dalších 24 prodejních a servisních míst.

Zdroj: Tisková zpráva Škoda Auto a.s.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy