Corvetta v základu s manuální převodovkou!

Corvette | foto: General Motors

S nástupem nové generace americké legendy, Chevroletu Corvette, přichází jedna zajímavá změna.

Doposud měl totiž tento automobil ve své základní výbavě čtyřstupňovou automatickou převodovku, s novou generací však přichází Corvetta v základu s šestistupňovou převodovkou manuální.

Tento symbol amerického sportovního vozu se tedy, podle představitelů Chevroletu, mírně odchyluje od tradice a tímto tahem se snaží více konkurovat ryzím sportovním vozům, jako jsou třeba vozy značky Porsche. Manuální převodovka v základu byla u Corvetty naposledy nabízena před rokem 1980.

Nová generace Corvetty přijde do prodeje v USA v létě tohoto roku, s její výrobou se začne v červenci. Koncern General Motors, pod jehož křídla Chevrolet spadá, počítá s prodejem 35 procent Corvett s manuální převodovkou.

Zajímavé je, že u současné generace je manuální převodovka v příplatkové výbavě a zákazník tak zaplatí o nějakých 25 000 Kč více než u verze s automatickou, standardně dodávanou převodovkou. Pokud byste si tedy podle současného klíče objednali novou generaci Corvetty s automatickou převodovkou, která bude mít „manuál“ v základu“, zřejmě byste měli dostat nějakých 25 000 Kč slevu..

Foto: General Motors

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy