Prezident Miloš Zeman si včera převzal novou Škodu Superb

Český prezident Miloš Zeman si včera převzal od šéfa prodejní organizace Škoda Auto ČR klíček od nové Škody Superb.

Ta má pod kapotou motor 2.0 TSI  s výkonem 206 kW a automobil je v nejvyšší výbavě Laurin & Klement. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček před převzetím vozu řekl „pan prezident zastává názor, že český prezident by měl jezdit českým autem," uvedl. "Pan prezident je rád, že dostal nový vůz." 

Zeman po převzetí klíčků odkryl vlaječku se státním znakem, ahlnédl do automobilu a spokojeně ho pohladil po kapotě. Podle samotného Ovčáčka navíc prezident sedí vždy na předním sedadle a během jízdy studuje materiály nebo sleduje krajinu. Celkem bude mít hlava státu k dispozici tři nové Superby.

Jelikož je pod kapotou nejvýkonnější motor 2.0 TSI (206 kW), je s ním spojena automatická převodovka DSG. To umožňuje zrychlení z nuly na 100 km/h za 5,8 vteřiny a maximální rychlost 250 km/h. Interiér je díky výbavě L&K vyveden v hnědé kůži a ve výbavě nechybí vysokorychlostní internet,  adaptivní podvozek. Exluzivními prvky jsou pak držáky prezidentské standarty a na přání ochranné služby byl vůz dovybaven skrytým výstražným zařízením, majákem a vysílačkou.

„Nový Superb je automobilem, který zvládne uspokojit široké spektrum potřeb různých cílových skupin od rodin, přes podnikatele, manažery, státní sféru až po náročné požadavky čelních představitelů našeho státu," uvedl šéf prodejní organizace Škody v ČR Luboš Vlček.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy