Tour Ferrari se zastávkou v Praze

Ve znamení brzkého vstupu koncernu Ferrari Maserati na ruský trh vyrazily 5. března 2004 ..

..dva vozy Ferrari a dva vozy Maserati z hlavního sídla firmy Maserati v Modeně na "CESTU PO RUSKU A SEVERNÍ EVROPĚ", na níž urazí vzdálenost více než 10,000 kilometrů napříč severní Evropou v náročných zimních podmínkách.

Šlo o vozy Ferrari 575M Maranello, Ferrari 360 Modena, Maserati Quattroporte a Maserati Spyder Cambiocorsa. Za jejich volanty seděli zkušení testovací piloti Ferrari a Maserati, které vede pan Gigi Barp.

Jednou z posledních zastávek byla i Praha. Společnost HP-Exclusiv, která v Praze organizaci zajišťovala, zvolila pro focení těchto skvostů místo před Pražským hradem na Hradčanském náměstí.

Po focení byl celý italský tým pozván na výborné italské občerstvení do Hotelu Neruda.

Akce byla zakončena spanilou jízdou po Praze.

Tato událost byla nejnovější z dlouhého seznamu dálkových jízd, často ve zrádném terénu, které Ferrari a Maserati podnikaly, jako např. F355 World Tour, 550 Maranello v Ohňové Zemi nebo cesta Maserati Coupé po Kanadě, Spojených státech a Japonsku.

Podporu těmto vozům poskytly dva kamiony, Eurocargo 75 E17 Tector a Daily Combi HPI, které dodala firma Iveco, oficiální partner této cesty. Tyto vozy zajišťovaly technické služby a vezly i speciální zimní pneumatiky Pirelli pro zvlášť náročné úseky. Jela na nich také skupina pořizující obrazový záznam z této cesty.

Vozy projely přes Německo, Dánsko, Švédsko a Finsko do Ruska. Na zpáteční cestě navštívily pobaltské republiky, Polsko, Českou republiku a Rakousko.

Oficiální dodavatelé pro tuto výpravu byli: Pirelli se zimními pneumatikami zajišťujícími maximální adhezi a záběr v extrémních jízdních podmínkách; Shell, který poskytl benzín Shell V-Power a olej Helix vyvinutý ve spolupráci s Ferrari týmem formule 1; Woolrich s širokou paletou oděvů určených pro ochranu před velmi nízkými teplotami, které se během cesty vyskytly.

Zdroj: Tisková zpráva HP Exclusive
Foto: HP Exclusive

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy