Mercedes prodal už 8 milionů modelů třídy C

Již pátá generace třídy C pokračuje v úspěších nejprodávanějšího modelu značky. Na kontě má již přes 8 milionů prodaných kusů.

Od roku 1982 prodal Mercedes-Benz přes osm milionů exemplářů třídy C. Tento model se stal skutečnou legendou a jedná se o nejúspěšnější model značky. Současná generace v tomto trendu pokračuje a od minulého roku, kdy došlo ke spuštění výroby se prodalo přes 250 tisíc nových „céček“.

Označení třída C, je až výdobytek nové doby, tedy od roku 1993. Do té doby se tento model označoval číslovkou 190. Dlouhá léta byl také označován jako Baby-Benz, nebo Mercedes pro chudé. Rozšířením nabídky o třídy A, B, CLA či GLA, se stává z třídy C plnohodnotný a respektovaný model s třícípou hvězdou na kapotě.

Nová generace skutečně slaví velké úspěchy. Nárůst prodejů je masivních 58% oproti stejnému období minulý rok. Nejvíce táhnou sedany, těch se prodá čtyřikrát více, než praktických kombíků. Nutno dodat, že třída C neřekla poslední slovo. Stále je na cestě verze kupé a kabrio, které pomohou prodejům, i když v téměř zanedbatelném měřítku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy