Vzácný Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabriolet je na prodej

Vzácný a taky pekelně rychlý Mercedes-Benz CLK DTM AMG Cabriolet je na prodej v Saúdské Arábii v jednom z obchodních zastoupení značky.

Tenhle otevřený sportovní Mercedes se vyrobil v limitované sérii 80 kusů a v době jeho odhalení se jednalo o nejrychlejší 4-sedačkový kabriolet na světě. Mohly za to hodnoty jako je zrychlení z 0-100 km / h za 4 sekundy a elektronicky omezená maximálka 300 km / h.

Jeho srdcem a duší je mocný  5,5-litrový osmiválec s výkonem 582 koní při 6100 otáčkách za minutu a s 800 Nm točivého momentu při 3500 otáčkách za minutu. Výkon jde na zadní kola skrze pětistupňovou automatickou převodovku AMG SPEEDSHIFT.

Pro udržení nízké váhy instalovi inženýři divize AMG díly z uhlíkových vláken. Vyrobeny jsou z něj dveře, kapota, přední blatníky, podběhy zadních kol a víko kufru. Konkrétní CLK DTM AMG Cabriolet jezdí na 19-palcových kolech vpředu a 20 palcových vzadu, zatímco za nimi jsou skryty kompozitní brzdy se šestipístkovými třmeny vpředu a čtyřpístkovými vzadu.

Konkrétní kousek je vyroben v roce 2007 a najel pouze 9400 km, takže by nemělo být překvapením, že o něj bude velký zájem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy