Mazda a Toyota prohlubují vzájemnou spolupráci

toyota mirai | foto: Toyota

Japonské automobilky Mazda a Toyota pravděpodobně prohloubí již nyní úspěšnou spolupráci a to hlavně na poli alternativních pohonných jednotek.

Toyota a Mazda, to jsou dvě automobilky, které mají společného více, než svůj původ v Zemi vycházejícího slunce. Obě se totiž velmi aktivně snaží přijít s novými a hlavně obnovitelnými zdroji paliva. Nyní se zdá, že toho budou mít ale společného mnohem více. 

Proslýchá se, že obě automobilky hodlají prohloubit svou vzájemnou spolupráci, ku prospěchu pokroku právě v oblasti obnovitelných paliv. Dalším důvodem pro spolupráci je rozložení nákladů na výzkum, díky čemu by budoucí vozy, využívající nové možnosti pohonu neměly přesahovat cenovkou své bratry se spalovacími o závratné částky, jako nyní.

Toyota nedávno uvedla na trh vůz s označením Mirai. Jedná se o první globálně prodávaný automobil na vodíkový pohon. Ihned po představení Mirai, Toyota uvedla, že hodlá sdílet patenty ohledně vodíkového pohonu s veřejností, aby byl urychlen vývoj  vozů stejného typu a již nyní je známo, že Mazda plánuje uvést na trh vůz využívající stejnou technologii do roku 2020.

Na druhé straně této spolupráce pak stojí motory s označením SkyActiv. Ty byly vyvinuty Mazdou a vyznačují se novou technologií, díky které skvěle vyvažují výkon a spotřebu paliva.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy