V Číně je možné vše, nedávno tam byla ukradena část silnice

Už jsme si tak trošku zvykli, že v Číně se tu a tam odehraje nehoda superdrahého hypersportu a nebo že tamní občané platí za vůz hotovými bankovami v pytlích.

To vše ale nemá na poslední událost, která se stala před pár dny. Několik tamních zlodějů totiž dovedlo ukrást celý povrch silnice o délce 410 metrů v provincii Nantong, ve městě Jiangsu v Číně. Venkovská silnice se nachází ve východní Číně byla ukradena za použití bagru a náklaďáku.

Celkově tak zloději museli vyextrahovat přibližně 630 tun nákladu - betonových desek. Masivní krádež byla objevena jen díky náhodě, kdy si jeden z vesničanů stěžoval, co se stalo s tamní silnicí. Policie pak za pomocí kamer u silnice zjistila, komu patří nákladní vůz a celkem jednoduše vypátrala zloděje.

Po jeho polapení se však policie nestačila divit tomu, jak krádež zloděj obhájil. "Protože cesta nebyla často používána, myslel jsem si, že by bylo dobré odvést panely a vydělat si nějaké peníze." Jaký trest zloději hrozí, to zpráva neuvádí, ale ukradené desky se už nepovedlo zachránit, takže silnice se bude muset postavit znovu..

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy