Opel Astra příští generace na počítačové ilustraci

Opel Astra příští generace se ukázala na internetu na dvou spekulativních snímcích. Ty si berou inspiraci z nejnovějších špionážních snímků.

Rüsselsheimský kompaktní hatchback se poslední dobou objevuje v maskovacích foliích při testech. Automobil pravděpodobně přijme některé designové prvky z konceptu Monza. Velmi dobrá zpráva je, že inženýři Opelu nařídili Astře přísnou dietu, takže by měla být až o 100 kg lehčí než předchůdce.

Předchozí špionážní snímky navíc ukázaly, že testovací muly mají ve výbavě LED světlomety a Astra má jezdit na nové podvozkové platformě D2XX. Fanoušci značky nebudou rádi, že Astra se nebude vyrábět v Německu. Její výroba bude probíhat v Ellesmere Port ve Velké Británii a ve městě Gliwice v Polsku.

Zároveň s tím se z nabídky vyřadí sportovní verze GTC, místo něj čekejme jen vrcholnou verzi OPC, která přijde v roce 2017. U ní čekejme pod kapotou 1,6-litrový přeplňovaný motor s přibližně 280 koňmi.

Veřejný debut je naplánován na letošní frankfurtský autosalon ale Opel se s prvním snímkem odhalené Astry ukáže ke konci srpna.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy