Porsche obviňuje Rogera Rodase za fatální nehodu Porsche Carrera GT

Porsche oznámilo, že ohledně tragické nehody Porsche Carrera GT, ve kterém zemřel i slavný herec Paul Walker, nese naplno vinu Roger Rodas.

Ten byl podle výrobce plně zodpovědný za brutální nehodu červeného Porsche Carrera GT dne 30.listopadu 2013. Již v květnu loňského roku, se Rogerova manželka Kristine rozhodla žalovat Porsche. Tehdy jej obvinila z toho, že model Carrera GT byl příčinou tragické nehody, při které její manžel a Paul Walker zemřeli.

V té době, Kristine řekl: "Carrera GT nebylo bezpečné auto, muselo dojít k výrobním vadám a výrobce se nad tím měl zamyslet". Po delší době se však ozvali právníci Porsche, jenž řekli: "smrt Rogera Rodase a všechna ostatní zranění nebo škody byly výsledkem Rogerova zavinění". Navíc, právníci pracující pro Porsche řekli, že Rodas se sám rozhodl zachovat takovým způsobem, že se vystavil sám a jiné osoby k dalším nebezpečím a rizikům.

Kromě toho, Porsche věří, že Carrera GT byla nesprávně upravena a bylo s ní zacházeno naprosto nelogicky. Pro připomenutí, když inženýři společnosti vyšetřovali vůz po nehodě, zjistili, že auto mělo nadměrně opotřebované pneumatiky.

Kristine Rodas navíc řekla, že Roger jel v době nehody maximálně 88 km / h, ale výsledek šetření byl takový, že Carrera GT jela tehdy 150 km / h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy