Jak jede LaFerrari v zimě na mokru? Dost špatně +VIDEO

Ferrari F150 Laferrari | foto: youtube.com

Vzít své LaFerrari, jedno ze 499 na okruh, který je pěkně mokrý chce pořádnou dávku odvahy. Tento majitel jí rozhodně měl.

 

 

Majitelé LaFerrari nemají jednoduchý život. Všude kde se ukáží, musí čelit zvědavým pohledům, kolemjdoucích, všem zvědavcům co přijdou až k autu a i těm zapálenějším, kteří se ptají a mají dojem, že majitel auta nemá nic lepšího na práci, než odpovídat.

To je však úděl většiny majitelů exkluzivních aut. Pokud si takový vlastník jednoho z 499 LaFerrari nepronajme celý okruh pro sebe, musí řešit další problém. A to kličkování mezi dalšími auty a motorkami na okruhu, které předjíždí při každém výraznějším sešlápnutí plynu.

Přeci jen, téměř tisícovka koní pod kapotou je už slušná porce výkonu. Má to však i svou stinnou stránku. Přenést všechnu sílu na silnici není vůbec jednoduchý úkol. Z pneumatik, a to zvláště z těch zadních ubývá vzorek stejně rychle, jako peníze z účtu rozmařilé milenky typického majitele LaFerrari. To samozřejmě platí v případě dobrých podmínek, tedy teplot kolem 15-25 stupňů a samozřejmě suché vozovky.

V případě, který mě vyburcoval napsat článek, je však vše jinak. Mokrý asfalt na okruhu ve Spa, při teplotách kolem 2-3 stupňů celsia a všudy přítomní „spoluzávodníci“ není nejlepší kombinace. Ovšem tomuto řidiči, jak jsem již psal, odvaha nechybí. A tak se pere s řízením, kličkováním mezi ostatními vozidly a jisto jistě si jízdu užívá. Stejně jako my přiložené video.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy