Mercedes SLS AMG bude zřejmě bez nástupce

Divize Mercedesu, Mercedes-AMG oznámila, že neplánuje nový supersport. Jak to tedy s budoucností vrcholných modelů AMG bude?

Tobias Moers, šéf divize Mercedes-AMG prozradil, že v plánech automobilky do dalších let není žádný supersport. Nemáme čekat nástupce SLS AMG. Tedy modelu s minimálně vidlicovým osmiválcem umístěným uprostřed. Údajně nyní automobilka není v takové situaci, aby se jí vyplatilo do takových modelů investovat.

Nicméně, nemusíme úplně zoufat. Pagani nepřijde o dodávky vidlicového dvanáctiválce. Zřejmě je to stále dobrý business pro Mercedes-AMG. Ani verze Black Series nadobro nevymizely. Jen nyní není důvod je vyvíjet. „Současné „standartní“ AMG jsou dostatečně dobré, Black Series mají být naprostou špičkou…“ tvrdí Tobias Moers.

Nejnovější trendy směřují spíše k rozšiřování portfolia AMG Sport. Typickým modelem z tohoto portfolia je C450 AMG, nebo GLE 450 Coupé. Sice se jedná o poloviční AMG, co se techniky týče, ale oficiálně patří pod křídla Mercedes-AMG.

Nakonec dobrá zpráva. Model AMG GT má být v budoucnu rozšířen a vylepšen na úroveň nejlepších verzí Porsche 911. Vznikne tak konkurence například pro 911 GT3.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy