Focus RS má 350 koní, tvrdí Irský importér Fordu

Ford Focus | foto: Ford

Ford nový Focus RS již představil, stále však neřekl, kolik koní bude pod kapotou. Možná se nedopatřením prořeklo Irské zastoupení.

Ford nový Focus RS ukázal nejen v Ženevě, ale také na videu, kde jej prohnal  Ken Block. Uvolnil řadu fotografií i zajímavých informací. Víme třeba o driftovacím tlačítku, nebo barvách karoserie, ale stále chybí to nejdůležitější a tím je výkon, kterým bude nové RSo disponovat.

Automobilka mluví velmi stroze o 2,3 litrovém EcoBoostu, který by měl být naladěný na více než 320 koní a 434 Nm. To je však velmi nekonkrétní. Nový Ford RS může mít 321 ale i třeba 400 a více koní. Malým záchytným bodem tak je neopatrnost Irského importéra.

Ten totiž k příležitosti Ženevského autosalonu zveřejnil krátkou zprávu, kde mimo jiné psal o výkonu Focusu RS. Konkrétně se tam píše, respektive psalo o výkonu 350 koní. V tuto chvíli je zpráva již stažená a vedení Evropské odnože Fordu nechce tuto zprávu vůbec komentovat. Je však dosti pravděpodobné, že Ford Focus RS bude mít pod kapotou 350 koní a bude tak nejostřejším hothatchem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy