Rolls-Royce Phantom Serenity má nejdražší lak v historii vůbec

Zakázkové oddělení firmy Rolls-Royce se rozhodlo, že na stánku v Ženevě představí novou kreaci na základě modelu Phantom.

Ten nese přízvisko Serenity a jako základ posloužil Phantom druhé generace. Hlavní změnou je to, že je nalakován zakázkovou barvou "Matka perel". Podle samotného Rolls-Roycu se prý jedná o nejdražší lak v historii firmy. Možná i tento fakt způsobil, že jen naleštění karoserie trvalo týmu pracovníků 12 hodin.

Podstanou změnou však neprošel jen lak, ale i kabina. V ní se nově nachází ve velkém množsví ručně barvené hedvábí původem z čínského Su-čou. Na něj umělci nanesli svými štětečky z veverčích chlupů motivy květoucích větví. Zajímavostí je, že práce na každém panelu zabrala až 600 hodin a hlavním cílem bylo vytvořit malou soukromou zahradu, ve které by si šlo užívat potěšení z pozorování kvetoucích stromů..

Hedvábí je doplněno o panely z kouřového třešňového dřeva, na nichž se opět zjevuje motiv květoucích stromů. Aby toho nebylo málo, zavazadelník je čalouněn arkticky bílou kůží a kobercem ve stejné barvě. Na kolik tohle "umělecké" dílo přijde, to zatím není známo, své zájemce si však v Ženevě unikátní Phantom jistě našel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy