Líbila by se vám Škoda Superb RS?

Sportovní verze vozu Škoda Superb s logem RS by jistě měla na trhu velký úspěch, podle současných zpráv se jí však nedočkáme

To ale nebrání tomu, aby maďarský grafik X-Tomi Design usedl k počítači a vytvořil vlastní vizi ostrého manažerského sedanu. Škoda tento týden oficiálně odhalila podobu třetí generace modelu Superb. Sportovní verze s přídomkem RS se podle X-Tomiho hodně odkazuje na současnou Octavii RS. Patrný je například sportovní přední nárazník, krásná litá kola z Octavie RS a nebo černé doplňky karoserie.

Potenciální Superb RS současné třetí generace by zcela jistě nedostal pod kapotu 3,6litrový šestiválec. Ten byl totiž z nabídky vyřazen a nově jej zastoupí turbem dopovaná jednotka o objemu dva litry. Tu samou jednotku využívá kupříkladu Volkswagen Golf R, jeho dvoulitr TSI nabízí výkon 300 koní.

V úvahu by možná připadala ostřeji vypadající verze ve stylu Fabie Monte Carlo. Efektní lak karoserie s černými doplňky by se na Superb mohl hodit. Pod kapotou bychom v tom případě mohli uvítat některou z nedávno představených motorizací. Na škodu by jistě nebyla přítomnost motoru 2.0 Bi-TDI ze sesterského Passatu. V něm motor dodává výkon 176 kW a točivý moment 500 Nm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy