Jak by mohl vypadat nový Ford Fiesta RS?

Ford Fiesta současné generace se dočká i sportovního provedení ST, ale co takhle, kdyby Ford uvedl i ostřejší Fiestu RS?

Přesně tahle myšlenka napadla maďarského nezávislého umělce X-Tomi Design a stvořil díky počítačovým kouzlům ostré RS. Co je dobré, výrobce sám řekl, že již dnes je v pracích silnější verze Fiesty ST, takže čekejme, že se nečeho podobného opravdu dočkáme. Vůz dostane aktuální verzi sportovního podvozku a je šance, že do dvou let tady Fiestu RS máme.

X-Tomi design ale nechce čekat a tak se dal do práce ihned. Výsledek je poměrně zajímavý, třídveřový hothatch v modrém laku vypadá dostatečně agresivně a slibuje velkou zábavu. Nejrychlejší Fiesta v řadě je vyvíjena společně s divizí Ford Performance a vůz přijde nejspíš s čtyřválcem o objemu 1,5 litru EcoBoost. Ten se vyladí na přibližně 220-230 koní, což bude zcela jistě stačit.

Aby vůz vypadal dostatečně dospěle, dostane agresivnější body kit než má verze ST. Podvozek se pro změnu dočká tužších pružin, nížší světlé výšky a zadního křídla. V interiéru čekejme skořepinová sportovní sedadla Recaro a sportovní čalounění s hliníkovými akcenty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy