VIDEO - Vzácná Pagani Zonda F byla zničena při nehodě v Dubaji

Zářivě žlutá Pagani Zonda F se zapojila do nehody v Dubaji, při které byla vážně poškozena. Stalo se tak minulý víkend a auto při ní bylo naprosto zničeno.

 

Zonda F přišla na trh v roce 2005 a i po deseti letech se jedná o krásný a hodně rychlý umělecký kousek. K nehodě došlo v blízkosti Burj Khalifa, nejvyšší budovy na světě a místní média hlásí, že řidič vůz vlastnil jen jeden týden. Při následné večerní projížďce neodhadl svoje řidičské schopnosti a z auta udělal vrak.

Jednou z mnoha verzí legendárního Zondy byla právě verze F, která přišla s motorem V12 o objemu 7,3 litru AMG. Motor nabízí 602 koní při 6150 otáčkách za minutu a 760 Nm točivého momentu při 4000 otáčkách za minutu. Při suché hmotnosti pouhých 1230 kg ani není divu, že auto zvládne sprint z 100 km / h za pouhých 3,6 sekundy a rozjede se až na 345 km / h.

Připomínáme vám, firma Pagani také postavila silnější Zondu F Roadster, jenž měla výkon 650 koní a 780 Nm točivého momentu. Provedení Roadster je však ještě vzácnější, jelikož se ho vyrobilo jen 25 kusů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy