Géčko od Mercedesu má naprosto vše, stojí však milion dolarů

Firma Inkas Armored Vehicle Manufacturing se rozhodla přepracovat Mercedes G63 AMG a jeho úpravu si opravdu vychutnala.

G-Class patří ještě do staré školy offroadů, ale to co z něj vytvořili u Armored Vehicle, to je hodně velkou zajímavostí. Automobil byl ve svém středu "natažen" o 1,09 metru, dostal další pár bočních oken a  matný černý lak karoserie. Specialitou jsou pak instalované neprůstřelné panely karoserie a obrněný G63 AMG se může pochlubit elektroluminiscenčním neprůstřelným sklem. To poskytuje ochranu proti nábojům ráže 7,62 mm, 308 Winchester FMJ.

Podlaha je schopna odolat výbuchu a střepinám dvou granátů typu DM51 a vůz má instalováno hned několik dalších kamer, které poskytují obvodovou ostrahu. Komplexnější změny se dostaly i do kabiny, kde jsou instalována celokožená vyhřívaná a odvětrávaná sedadla s masážní funkcí. K dispozici je také satelitní TV systém, lednička, LED osvětlení a vnitřní cyrkulační systém.

Ten je schopen vyčistit vzduch uvnitř kabiny za méně než jednu minutu. Úpravce taktéž vytvořil speciální držák na střelnou zbraň, asi pro případ ochrany cestujících na palubě. Pokud se ptáte na cenu, již v titulku jsme naznačili, že za tohle monstrum zaplatíte jeden milion dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy