Range Rover Sport SVR má českou cenu, levný ale není

Před pár dny se čerstvě dostala do českého zastoupení značky Range Rover i neojstřejší varianta vozu s přízviskem Sport SVR. Zároveň byla stanovena cena, za kterou by jste dnes měli rodinný dům.

Cena je ale dosti opodstatněná, protože verze Sport SVR se stala rekordmanem na Severní smyčce okruhu Nürburgring. Dotyčnému jezdci se totiž povedlo trať zajet v čase 8:14. I když se od té doby pár útoků na tenhle čas objevilo, oficiálně má stále prventsví Range Rover a verze Sport SVR toho náležitě využívá. Kdo si vůz zamiloval a chce ho za každou cenu mít doma, toho jistě nepotěší fakt, že základ startuje na částce 3 571 678 Kč.

Pro srovnání, nejnovější ostré německé SUV BMW X5 M startuje na částce 3 012 100 Kč a o něco "drsnější" X6 M přijde na 3,1 milionu korun. A co že vlastně Range Rover Sport SVR ukrývá pod kapotou? Britové poměrně dost vyladili kompresorem dopovaný osmiválec o objemu 5.0 litru, takže výsledný výkon činí 558 koní a 680 Nm. To je o 30 kW a 56 Nm víc, než v případě verze Range Rover Sport Supercharged.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy