Volkswagen Golf R Variant je již nyní možné objednat v Německu

Po představení v roce 2014 na Los Angeles Auto Show se konečně Volkswagen Golf R Variant dostal do prodeje, v Německu stojí od 42,925 Eur.

Všestranný vůz spojuje praktičnost s duší sportovního auta, má kufr o základním objemu 605 litrů a pod kapotou mu pracuje motor o výkonu 300 koní a 380 Nm točivého momentu. Jedná se o 2,0 litrový 4-válec, který je spojen se šestistupňovou dvojspojkovou převodovkou. Ta posílá výkon na všechna kola díky systému 4Motion.

Díky sportovnímu podvozku sedí Golf R Variant o 20mm niže k silnici. Ke zrychlení z 0 na 100 km/h potřebuje jen 5,1 sekundy a rozjede se až na elektronicky omezených 250 km / h. Kromě toho, že se jedná o praktické a silné auto,  je i velmi šetrné, protože spotřebuje pouhých 7 litrů na 100 km a na každém ujetém kilometru vypustí jen 163 gramů emisí CO2.

Standardní výbava je hodně bohatá, v základu jsou bi-xenonové světlomety s LED diodami pro denní svícení, sportovní sedadla, modré okolní osvětlení, automatická klimatizace, dotykový displej s infosystémem. Za příplatek si zákazník může přidat dekory Carbon Style a kožený balíček Nappa.

První kusy rodinného Rka se dostanou do rukou svých majitelů letos na jaře. O ceníku pro český trh můžeme zatím jen spekulovat, ale nečekejme žádný větší nárůst oproti verzi hatchback.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy