Audi A4 a A4 Avant - je tohle podoba příští generace?

Zcela nová Audi A4 (B9) se má představit ještě letos, ale již dnes tu máme neoficiální digitální podobu, která nevypadá vůbec zle.

Model A4 brzy dostane pátou generaci, která přijde s obrovskou škálou změn. Změní se rozměry, bude jezdit na platformě druhé generace MLB, která bude kombinovat několik lehkých materiálů jako je hliník a vysokopevnostní ocel, což má zajistit výrazný úbytek na celkové váze vozu.

Z předchozích zveřejněných špionážních snímků je jasné, že model se vydá cestou evoluce. Přijde s ostřejším designem a opět se dočkáme verze sedan, později dorazí na trh praktičtější Avant. V roce 2016 přijde mimo jiné i nová A5, a to ve verzi kupé, kabriolet a Sportback.

Co se týče motorů, očekávají se známé jednotky o objemu 1.4, 1.8 a 2.0 TFSI spolu s nově vyvinutým motorem 3,0 TFSI. Naftové motory zastoupí klasická 1,6ka a 2,0 TDI stejně jako nový 3.0 TDI. Později dorazí na trh i plug-in hybridní varianta se systémem odvozeným od Audi A3 e-tron, zatímco diesel-elektrický hybrid je taktéž ve vývoji.

Tyto motory budou spolupracovat se šestistupňovou manuální a devíti stupňovou automatickou převodovkou. Standardně půjde síla na přední kola, avšak systém quattro bude stále možné doobjednat. Nově vyvinutý systém E-Quattro se spalovacím motorem a dvěma elektrickými motory nabídne u nové A4ky hned tři režimy jízdy:  spalovací motor, čistě elektrický pohon a pohon všech tří motorů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy