Mazda myslí na budoucnost

Mazda investuje 126 mil. USD do nové digitální technologie pro vývoj budoucích výrobků.

Od začátku dubna 2004 by měla být zahájena druhá etapa programu Mazda Digital Innovation (MDI; digitální inovace). MDI-II – tato druhá etapa zvýší efektivnost procesu vývoje nových výrobků Mazda s důrazem na životní prostředí. Současně tato etapa umožní inženýrům maximalizovat jejich kreativitu a posílit jejich schopnosti.

Díky MDI-II bude Mazda prostřednictvím digitální technologie expandovat do mnoha inženýrských oblastí, čímž se zredukuje potřeba budovat a testovat nákladné prototypy modelů. S cílem podpořit tuto iniciativu bude Mazda v průběhu příštích čtyř let investovat 126 mil. amerických dolarů. Tyto investice budou využity k rozvoji virtuálních testovacích schopností, k nákupu nejnovějších počítačů a k rozvoji přidružených softwarových programů.

První fáze MDI byla představena v roce 1996 a přinesla zásadní zlepšení efektivnosti při vývoji vozů Mazda – zavedením systému MDI bylo zkráceno původní vývojové období pro nové modely Mazda ze 27 měsíců na 12 až 18 měsíců. Tohoto zlepšení bylo dosaženo sdílením společných dat v průběhu celého procesu, od designu až po technickou stránku, testování a přípravu výroby.

Program MDI-II je součástí nepřetržité práce k podpoře konkurenceschopnosti a k rozvoji vozů pro globální trhy v souladu se strategií značky Mazda a zvyšování dlouhodobých schopností značky jak v oblasti vývoje, tak i samotné výroby.

Využíváním pokrokové digitální technologie v průběhu celého vývojového procesu bude Mazda:

1)dále zvyšovat kvalitu a rychlost při vývoji svých výrobků, zatímco bude současně usilovat o zlepšení efektivnosti práce

2)maximalizovat schopnosti a kreativitu inženýrů a konstruktérů a zavádět systém, který bude ověřovat na počítači funkční schopnosti, kvalitu a výrobní proces nových modelů ještě před tím, než budou dokončeny výkresy designu nového vozu.

Zdroj: Tisková zpráva Auto Palace Praha

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy