Opel Adam pro rok 2015 dostal plátěnou střechu a automat Easytronic

Opel Adam si pro letošek připravil dvě novinky, první je plátěná stahovací střecha a druhou robotizovaná manuální převodovka Easytronic 3.0.

Látková střecha je však jen v centrální část střechy a plátno je vyrobeno z několika vrstev látky s neoprénem. Dle slov samotného Opelu se plátno stane "extrémně robustní a odolné". Stahování bude čistě elektrické a bude fungovat až do rychlosti 140 km/h. Doposud se navíc dala tato střecha objednat jen k oplastované verzi Rocks.

Další novinkou je zmíněná robotizovaná manuální pětistupňová převodovka Easytronic 3.0. Ta je podle Opelu ve své třetí generaci ještě hladší a mění převody rychleji než dříve. Oproti pětistupňovému manuálu prý automat uspoří 0,4 litru paliva a 10 gramů CO2 na kilometr. Motor spolupracuje se systémem Start-Stop a v kombinovaném cyklu spotřebuje jen 4,7 litru paliva na 100 km.

V Německu si za novou generaci převodovky zaplatí zákazníci 600 Eur a částečně stahovatelnou střechu za dalších 450 Eur. České zastoupení Opelu tyto dva prvky nabídne zřejmě již letos na jaře.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy