Memorandum KIA - SR podepsáno.

Zástupci korejské automobilky Kia Motors Corporation a slovenské vlády slavnostně podepsali..

..ve čtvrtek 18.3.2004 memorandum o výstavbě výrobního závodu, který má vyrůst poblíž Žiliny.

Prezident automobilky Kia pan Mong-Koo Chung při této příležitosti mimo jiné zdůraznil, že:se jedná o nejdůležitější investici značky v její dosavadní historii, jejíž celková výše dosáhne hodnoty cca 1,2 miliardy dolarů a to včetně přidružených investic dalších 8.-10. korejských subdodavatelských společností.

Dalším krokem směřujícím k postavení první evropské továrny značky Kia bude slavnostní položení jejího základního kamene, které je naplánováno na středu 7.4. 2004.

Společnost Kia Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, kde působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence prodala na českém trhu přes 10 000 vozů. Kia Motors Czech je oficiálním partnerem nejlepšího současného českého tenisty Jiřího Nováka a jeho kolegy - Davis Cup reprezentanta Tomáše Berdycha. A současně je také Kia Motors Czech oficiálním partnerem Českého tenisového svazu vozíčkářů.

Kia Motors Europe je prodejní, marketingové a servisní zastoupení společnosti Kia Motors Corporation. Sídlo tohoto zastoupení je v německém Eschbornu u Frankfurtu nad Mohanem a řídí celkem 23 regionálních zastoupení automobilky v Evropě a na Blízkém Východě. Do roku 2005 plánuje automobilka Kia prodat v Evropě okolo 300 000 vozů, čehož hodlá dosáhnout především nabídkou nových modelů a moderních dieselových motorů.

Kia Motors Corporation, založena v roce 1944, je nejstarší korejskou automobilkou. Jako člen automobilové skupiny Hyundai produkuje v současnosti asi 1 150 000 vozidel a exportuje okolo 600 000 vozů ročně prostřednictvím sítě svých zastoupení ve 175 zemích celého světa. Kia Motors je hlavním partnerem tenisového Australian Open a současně také celosvětovým oficiálním sponzorem tenisového Davisova poháru.

Zdroj: Tisková zpráva Kia Motors Czech

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy