Ferrari 458 FXX Speciale A - okruhová stíhačka na základě 458 Speciale Aperta

Pro někoho neznámý automobilový designér Evren Milano je zpět s dalším zajímavým nákresem. Ten se pro dnešek týký hypotetického okruhového Ferrari.

Minulý týden se na internetu objevila vize kabrioletu na bázi nedávno představeného Ferrari FXX K a teď je tu imaginární návrh, jak by mohl vypadat okruhový speciál na základě 458 Speciale Aperta. Vozidlo dostalo pojmenování 458 FXX Speciale A a má malá křídla vzadu. Ty jsou podobné těm, které dostalo FXX K, dále dostalo i masivní zadní difuzor a větší kola.

Standardní 458 Speciale Aperta má zážehový osmiválec o objemu 4,5 litru s výkonem 605 koní při 9000 otáčkách za minutu a 540 Nm točivého momentu při 6000 otáčkách za minutu. Na druhé straně, nejsilnější  Ferrari FXX K má maximální výkon 1050 koní, což je trochu rozdíl. Na snímcích navržené 458 FXX Speciale A by tak mohlo být umístěno mezi těmito dvěma stroji, protože by nabízelo kolem 700 koní.

Je ale velice nepravděpodobné, že by k jeho výrobě došlo, protože se jedná o čistě spekulativní návrh,  i když, nikdy neříkej nikdy..

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy