Opel slaví 15. výročí modelů OPC

Německý Opel slaví 15. let výročí svých sportovních modelů OPC tím, že se podíval zpět do historie na první model OPC, kterým byla Astra OPC z roku 1999.

Vůz byl upraven tak, aby se stal jedním z nejsportovnější modelů společnosti, Astra OPC proto dostala aerodynamický body kit, sedadla Recaro a 17-palcová kola BBS. Větší změny nastaly pod kapotoum kde se usídlil zážehový motor o objemu 2,0 litru Ecotec. Ten byl vybaven kovanými písty, "ostřejší" vačkovou hřídelí a optimalizovanou řídící jednotkou. Díky těmto úpravám se povedo dosáhnout výkonu 160 koní.

Kromě modernizace motoru inženýři přidali i tvrdší tlumiče Bilstein, silnější brzdy a vylepšený posilovač řízení s ostřejším nastavením. Astra OPC byl v roce 1999 doslova hit a o dva roky později Opel představil zběsilou rodinou Zafiru OPC. Její výkon 192 koní byl na tehdejší dobu až dost a jednalo se o nejrychlejší kompaktní van na světě.

OPC však neustále nabízí nové a nové produkty, tím posledním je Insignia OPC s přeplňovaným 2,8-litrovým motorem V6 o výkonu 325 koní a s 435 Nm točivého momentu. To umožňuje sedanu zrychlení z 0-100 km/h za šest sekund a dosáhnout maximální rychlosti až 270 km / h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy